Säker anslutning för en specifik webbplats

Vi rekommenderar att du säkrar anslutningen när du öppnar webbplatser där du kan ange personliga data. Annars kan dina data utnyttjas av cyberkriminella.

Du måste aktivera tillgänglighet för Kaspersky-appen för att använda denna funktion.

Så här konfigurerar du automatisk aktivering av en säker anslutning för en specifik webbplats:

1. Öppna VPN.
  2. Tryck på Inställningar > Smart skydd.
  3. Tryck på Webbplatser.
  4. Kontrollera att omkopplaren är på.
  5. Tryck på Andra webbplatser.
  6. För att lägga till en webbplats, tryck på .

Skärmen Lägg till webbplats öppnas.

7. I fältet webbadress, ange webbplatsadressen och tryck på OK.
  8. Tryck på När du öppnar webbplatsen och ange vilken åtgärd applikationen måste ta när du besöker denna webbplats:
    • Säkra anslutningen. Appen aktiverar en säker anslutning när du öppnar denna webbplats. Exempelvis kan du konfigurera automatisk aktivering för säker anslutning när du besöker bankens webbplats.
    • Fråga. Appen visar ett meddelande och uppmanar dig till att aktivera en säker anslutning när du besöker denna webbplats.

Tillåt att Kaspersky-appen skickar aviseringar. Annars kan appen inte varna dig och erbjuda att skapa en säker anslutning. Information om hur du konfigurerar aviseringar finns i OS-dokumentationen.

• Gör ingenting. Appen aktiverar inte en säker anslutning när du besöker denna webbplats.
  9. Tryck på Tillämpa.
  10. Tryck på VPN-server och välj den virtuella server som du vill använda när du besöker denna webbplats.
  11. Tryck på Spara.